Bestuur

Het bestuur van Stichting Bouwen Nederland bestaat uit mensen met een diversiteit aan achtergrond en ervaring. Zij houden toezicht op de oprichters / directeuren van de stichting die de dagelijkse leiding voeren.

Bestuur Stichting Bouwen Nederland
Voorzitter: mevr. Gabrielle Tuijthof
Profiel: Sinds het vertrek richting Afrika in een oude landrover inmiddels meer dan 10 jaar geleden heb ik mijn zusjeMichelle en zwager Eric nauwgezet gevolgd en met trots gezien hoe ze hun Stichting Bouwen hebben neergezet als een betrouwbare NGO die in samenwerking met de lokale bevolking een bijdrage levert aan de ontwikkeling ter plaatse. Nadat ik Stichting Bouwen heb helpen verhuizen van Gambia naar Ghana, en hier en daar wat sponsoring heb geprobeerd binnen te halen, was voor mij bij de doorstart een natuurlijk moment om me echt actief te willen gaan inzetten. Mijn streven als voorzitter is om Stichting Bouwen Nederland te helpen nog professioneler te worden gezien de groei van de organisatie. Daarnaast wil ik een sparringpartner zijn voor de te zetten stappen in de toekomst. Daarbij zet ik mijn ervaringen als universitair hoofddocent bij de TU Delft graag in.

Penningmeester: mevr. Marte van der Hoeven
Profiel:Penningmeester_MARTE_NL Het is voor mij een eer om als bestuurslid bij te dragen aan deze prachtige organisatie, die inmiddels ruimschoots heeft bewezen fantastische projecten te realiseren. Als civieltechnisch opgeleid ingenieur werkzaam op het gebied van duurzaamheid, water en milieu voel ik me inhoudelijk erg betrokken bij de stichting. Als mens en manager ben ik daarnaast geïnteresseerd in ontwikkeling, communicatie, cultuurverschillen en het optimaal laten functioneren van organisaties.

Secretaris: mevr. Esther Kroodsma
Profiel: Afrika is een bijzonder continent waar ik altijd enthousiast over kan worden. En nu mag ik als bestuurslid meedenken met de Stichting Bouwen Nederland, die prachtig werk levert daar, dat doe ik graag! In het dagelijks leven ben ik apotheker in een openbare apotheek in Groningen waar ik ook veel plezier aan beleef.

Adviseurs Stichting Bouwen Nederland
Architect: dhr. ir. C. W. Franken
Profiel: Vennoot en architect bij VFO Architects|Urban design b.v uit Eindhoven.

Constructeur: dhr. M. Tielemans
Profiel: Directeur van Adviesbureau Tielemans B.V. uit Eindhoven.

Notaris: dhr. mr. H.J. de Boer
Profiel: Notaris bij Notarishuis Hoevelaken uit Hoevelaken.